Buzdolabındaki Zeytini Doğru Saklıyor musunuz?

Aldığınız zeytinin türü ne olursa olsun, kullanımı sırasında..

Zeytin, içinde tuz barındırdığı için ömrü kısa besinler arasındadır. Bu nedenle daha kısa sürede tüketilmek amacıyla azar azar alınmalıdır.

Siyah Zeytini Muhafaza Etme Yolları Nelerdir?

Aldığınız zeytinin türü ne olursa olsun, kullanımı sırasında dikkatli olursanız ömrü uzun olur. Her şeyden önce eğer teneke zeytin aldıysanız her gün tekrar tekrar kapağı açmamak için birkaç gün kullanacağınız şekilde cam bir kavanoza alın.

Tenekede duran zeytinlerin küf yapmaması için içine bir miktar zeytinyağı koyun. Eğer tenekede yağ yeterince yayılmıyorsa o zaman en büyük cam kavanozlara tamamını aktarabilirsiniz.

Zeytinyağı, zeytinlere temas ettikçe küflenme gibi bir sorun kalmayacaktır. Bunun yanında teneke zeytin, tuzlu gelirse tüm zeytinleri yıkayıp tekrar yerine koymaya çalışmayın. Sadece o gün tüketebileceğiniz kadarını bir kâseye alın sonra durulayın. Bu şekilde daha uzun ömürlü olur.

Siyah zeytinler, diğerlerine nazaran biraz daha zayıftır. Bu yüzden su ve tuz oranına dikkat edilmelidir.

Yeşil Zeytin Nasıl Saklanmalıdır?

Yeşil zeytin kahvaltıların olmazsa olmazıdır. Her gün kahvaltı masasında yerini bulunduğu için alırken bir haftalık tercih etmenizde yarar vardır. Aylık ya da uzun sürelik aldığınızda bozulma ve çürüme ihtimali daha kuvvetlidir.

Yeşil zeytinin sağlıklı kalabilmesi için muhakkak kendi suyunun içinde olması gerekir. Aldığınız sırada zeytin poşetini yarısına kadar su doldurmayı unutmamalısınız.

Yeşil zeytin, bilhassa limon ile tercih edilir. Ancak limonla yemek için bilmeniz gereken ilk nokta, limonun asla tüm zeytinin üzerine dökülmemesi gerektiğidir. Eğer tamamına dökerseniz limonun bozulma sürecini hızlandırırsınız. Bu yüzden sadece yiyeceğiniz kadarını kâseye alıp limonlamalısınız.


-------- Sponsorlu --------

Zeytin Bozulmaması için Nasıl Muhafaza Edilmelidir?

Zeytinin bozulmasına engel olabilmek için bulunduğu kavanozun ya da kabın kapağını hava almayacak şekilde kapatmalısınız. Küflenmeye başladıysa bilin ki kapak yeterince sıkışık değildir. Buna engel olmak için kapağın altına poşet geçirebilirsiniz. Poşet, sıkışmayı kolaylaştıracaktır. Böylece hava almanın önüne geçilebilir.

Zeytinin bozulmaması için içine zeytinyağı ya da çiçek yağı koyduğunuzda muhakkak ters yüz etmelisiniz. Haftada iki kez kavanozu çalkaladığınızda her zeytin, yağa değecek böylece bozulma ihtimali kalmayacaktır.

Zeytinin Fazla Tuzu Nasıl Alınır?

Zeytin, kahvaltı sofralarının baş tacıdır. Uzun süre bozulmadan saklanabilmesi için çok fazla tuzlanır. Zeytin, sağlık için çok faydalı olsa da o kadar fazla tuzu vücuda almak hiç de faydalı değildir. Peki zeytinin fazla tuzunu nasıl alacağız?

Zeytini uzun süre suda bekleterek tuzunu azaltabilirsiniz ancak bu hem çok zaman alacaktır hem de sık sık suyunu değiştirmek zorunda kalacağınız için uğraştırıcıdır.

Oysa ki, yemek yaparken kullanılan fazla tuzu alma yöntemi zeytin için de geçerli. Yani patates…

Zeytini, içi ılık su dolu bir kaba alın. İçine bir tane de kabuğu soyulmuş patates koyun. Yaklaşık 2 saat sonra zeytinin fazla suyu gitmiş olacak.

Daha az tuzlu bir zeytin istiyorsanız, patatesli suda zeytini daha fazla bekletebilirsiniz.

İşte zeytinin fazla tuzunu almak bu kadar kolay ve zahmetsiz.


-------- Sponsorlu --------